contacte
 
Institutul PRO
  Fundatia pentru Educatie si Dezvoltare MediaPRO Institutul PRO
 

 • Institutul PRO este o structura non-profit, de analiza de tip think-tank.
 • Institutul PRO a fost infiintat in martie 2000 ca un grup de cercetare si analiza, orientat spre studiul, pe de o parte, al tendintelor generale socio-politice si economice din Romania si, pe de alta parte, spre studiul manifestarilor punctuale de pe diferite piete de interes (cercetare aplicata).
 • Domenii de cercetare: analiza institutionala, comunicare politica, politici publice, cercetare sociologica, analiza media, teorie politica
 • Institutul PRO In 2005, Institutul PRO (www.institutulpro.ro) s-a relansat prin adoptarea unei noi dinamici de cercetare si de analiza, orientata in special pe influenta vietii politice autohtone asupra stabilitatii politice, sociale si economice din Romania. Echipa Institutului PRO este formata din analisti cunoscuti, cu o inalta pregatire profesionala si recunoscuti in spatiul academic din Romania. Metodele noastre de cercetare sunt adoptate din stiinta politica, sociologie si stiintele comunicarii.

  Institutul PRO isi propune sa ofere societatii o explicatie mai clara asupra vietii politice. Largind mereu perspectiva si rupând barierele aparentei, demersul sau analitic urmareste sa interpreteze corect fiecare eveniment sau evolutie, dincolo de facil, spectaculos sau superficial. Scopul? O intelegere mai buna a realitatii in care traim, o eliminare tenace a riscurilor care deriva din neinformare si din necunoastere, dar si dezvoltarea culturii politice românesti.

  Institutul PRO are trei directii majore de actiune, derivate din misiunea asumata inca de la fondarea sa.
  1. Prezentarea de analize si de perspective stiintifice asupra societatii. Aceste materiale se realizeaza periodic, unele dintre ele fiind disponibile in mod gratuit tuturor celor interesati (din spatiul politic, universitar, jurnalistic etc)
  2. Organizarea de evenimente publice, menite a orienta agenda publica spre teme de interes imediat.
  3. Elaborarea si publicarea de lucrari stiintifice, derivate din efortul individual sau de grup al cercetatorilor din Institutul PRO

  Colectia "Romania Politica"

  Carte Institutul PROIn prima parte a anului 2006, Institutul PRO a realizat si publicat volumul "12/XII: Revolutia portocalie in Romania", lucrare de analiza a primului an de mandat al guvernarii coalitiei.
  "12/XII: Revolutia portocalie in Romania" cuprinde analize politice, sociologice si imagologice ale vietii politice romanesti, intr-o abordare interdisciplinara.
  "12/XII: Revolutia portocalie in Romania" este productia editoriala a Institutului PRO, prima dintr-un proiect multi-anual intitulat "Romania politica“, care va continua si in anii urmatori. prezentarea cartii pe infopolitic.ro

  Produse de cercetare

  In afara rapoartelor periodice elaborate de specialistii Institutului, au fost facute publice pe parcursul ultimilor doi ani mai multe cercetari de amploare. Au fost publicate peste 200 de analize punctuale. Dintre acestea, evidentiem rapoartele institutionale, care au subliniat concluzii confirmate ulterior de evolutiile politice. Institutul PRO a prefatat cu luni sau chiar ani inainte evenimente precum:
  - Disolutia relatiilor din interiorul coalitiei de guvernare
  - Preeminenta institutionala a presedintelui
  - Lipsa de aplicabilitate a ideii alegerilor anticipate
  - Rezultatele alegerilor locale etc.
  analize iPRO pe infopolitic.ro
    despre FEDM | Universitatea Media | Institutul PRO | CSIS | InfoPolitic.ro | CFPM
  © FEDM, 2006